Prioderm Puur & Krachtig

Hoe werkt Prioderm Puur & Krachtig?

Prioderm Puur & Krachtig doodt hoofdluizen en neten door verstikking en uitdroging. De lotion bevat geen pesticiden (er is dus geen risico op de ontwikkeling van resistentie) en heeft een inwerktijd van 15 minuten. De lotion is geschikt voor kinderen en volwassenen met een gevoelige huid.

Ben je benieuwd hoe je jouw kind het beste kunt controleren op hoofdluis?
Download hier de checklist voor thuis bij het controleren op hoofdluis.

Prioderm Puur & Krachtig: tweevoudige werking bij het doden van hoofdluizen

Prioderm Puur & Krachtig bestaat uit twee vloeistoffen die je vóór dat je het voor het eerst gebruikt moeten mengen. De actieve vloeistof bestaat uit de speciaal ontwikkelde Prosil-substantie en een luizenbeschermingsfactor (LPF). De gepatenteerde Prosil-substantie is speciaal toegevoegd aan Prioderm Puur & Krachtig, omdat het een maximaal effect heeft op bestrijden van hoofdluizen. Het mengsel heeft een dubbele werking:

  1. het blokeert de luchtwegen van de hoofdluis
  2. het verdroogt en verschrompelt de huid van de hoofdluis al na 5 minuten.

Voor een maximale bescherming tegen nieuwe hoofdluizen bevat Prioderm Puur & Krachtig LPF. Deze luizenbeschermingsfactor maakt het haar onaantrekkelijk voor nieuwe hoofdluizen. Haar dat is behandeld en gewassen met Prioderm Puur & Krachtig heeft minder kans op herbesmetting met nieuwe hoofdluizen en is na de behandeling niet vettig. Prioderm Puur & Krachtig beschermt tot drie dagen tegen een nieuwe besmetting. Let op! De nawerking komt te vervallen op het moment dat er wordt gezwommen in chloorhoudend water of als het haar tussentijds wordt gewassen met een shampoo.

Prioderm Puur & Krachtig instructievideo

Bekijk in onderstaande video hoe je Prioderm Puur & Krachtig het beste kan gebruiken.

Hoe gebruik je Prioderm Puur & Krachtig?

Stap 1: Activeer de fles. Neem eerst de fles stevig in de hand en plaats de duim op nummer 1. Duw de dop naar voren. De dop staat nu schuin. De actieve vloeistof komt vrij. Schud de fles grondig gedurende 10 seconden. Breek het topje van de dop af. Het product is nu klaar voor gebruik. Gooi het topje niet weg, deze is nodig om de fles na gebruik te sluiten.

Stap 2: Breng de lotion aan. Leg een handdoek op de schouders en rond de nek gedurende de behandeling. Breng een ruime hoeveelheid lotion aan op droog haar. De hoofdhuid en het haar moeten volledig bedekt zijn. Masseer het product goed in het haar en besteed hierbij extra aandacht aan de zone achter de oren en de achterkant van de nek. Laat vervolgens de lotion 5-15 minuten inwerken (niet langer) en kam ondertussen het haar met een luizenkam. Kam zo nodig eerst het haar met een normale kam/borstel om klitten uit te kammen.

Stap 3: De haren kammen met een luizenkam. Verdeel het haar in 4 stukken. Kam het haar in elke stuk, lok voor lok, met de luizenkam. Begin hierbij zo dicht als mogelijk op de schedelhuid en kam naar het einde van de lok. Elke lok die hoofdluis-/neetvrij (dit zijn de eitjes van de hoofdluis) is, kan naar de zijkant gelegd worden. Verwijder elke hoofdluis/neet die op de kam zit met een watje/papiertje.

Stap 4: Was het haar. Nadat de lotion 5-15 minuten heeft ingewerkt en het haar is doorgekamd met een luizenkam, kunnen de haren worden gewassen met een gewone shampoo. Was en spoel de haren goed uit. Controleer de komende 7 dagen dagelijks het haar. Herhaal de behandeling als er tijdens deze periode nieuwe hoofdluizen worden ontdekt. Schud de fles voor elk gebruik. In de meeste gevallen is één enkele behandeling voldoende.

Voor de meest effectieve behandeling dient het haar nog 2 weken dagelijks te worden uitgekamd. Kijk hier voor een stapsgewijze kaminstructie. Herhaal de behandeling indien er na 7 dagen nog levende luizen of neten worden aangetroffen. 

Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing van Prioderm Puur & Krachtig.

Is dit het beste product voor mij?

Wil je weten of Prioderm Puur & Krachtig het beste product is voor jou? Doe de productwijzer en krijg direct advies.