Hoofdluis behandelen

Hoofdluis ontdekt?

Vervelend, maar geen paniek! Er zijn 2 manieren om hoofdluis te behandelen.

  1. 2 weken dagelijks kammen met een speciale luizenkam
  2. Aanvullend een hoofdluismiddel gebruiken

1.Kammen

Voor het verwijderen van de luizen en de neten (de eitjes van de hoofdluis) heb je een speciale luizenkam met metalen tanden nodig. Een kammetje met alleen plastic tanden wordt vooral gebruikt om het haar te controleren op levende luizen; deze is dus niet geschikt om neten mee te verwijderen. Prioderm heeft een kam die zowel plastic tanden als een dubbele rij metalen tanden heeft. Met deze kam kan je dus zowel het haar checken én de neten en hoofdluizen verwijderen.

Voor een succesvolle behandeling moet je nauwkeurig te werk gaan en de behandeling 2 weken volhouden. Wanneer er neten blijven zitten zullen deze uitkomen en heb je weer last van hoofdluis.

Hoe moet ik kammen?
Klik hier voor een uitgebreide kaminstructie>

2. Behandelen met hoofdluismiddel

De behandeling met een hoofdluismiddel is bewezen effectief en is dus een prettige aanvulling op de kambehandeling. Om te bepalen welke Prioderm-variant voor jou (of jouw kinderen) het meest geschikt is, is het productoverzicht gemaakt. Hier staan alle Prioderm producten op een rijtje. Ga naar producten

Heb ik hoofdluis onder controle?

Prioderm heeft de richtlijnen van het Rijksinstituut voor de Volksgezondheid en Milieu (RIVM) overgenomen en verwerkt in een checklist. Aan de hand van deze checklist controleer je eenvoudig of je niets bent vergeten bij het behandelen van hoofdluis.

Download de gratis checklist hier.