Veelgestelde vragen

Vind hieronder de veelgestelde vragen over hoofdluis en de producten van Prioderm

 • Is het nodig om het huis, beddengoed en knuffels te reinigen bij een hoofdluisbesmetting?

  Veel mensen pakken bij de constatering van hoofdluis massaal het hele huis aan. Beddengoed wordt heet gewassen, alle knuffels gaan de wastrommel in, de auto wordt grondig gestofzuigd en jassen mogen niet bij elkaar aan de kapstok. Het RIVM heeft echter in 2011 de richtlijnen aangepast. Verspreiding van hoofdluis gaat namelijk van hoofd op hoofd en er zijn weinig aanwijzingen gevonden dat de verspreiding via de omgeving plaatsvindt. Ook is er geen wetenschappelijk bewijs dat luizencapes helpen tegen de verspreiding van hoofdluis.

 • Kunnen hoofdluizen resistent worden voor hoofdluismiddelen?

  In het verleden waren er enkele hoofdluismiddelen verkrijgbaar waar hoofdluizen op den duur resistent van konden raken. Hoofdluizen kunnen in ieder geval geen resistentie ontwikkelen voor dimeticon (Prioderm Dimeticon Lotion) en oligodeceenolie (Prioderm Shampoo Plus).

 • Kan mijn kind met hoofdluis naar school of de sportvereniging?

  Jazeker! Er is geen reden om thuis te blijven nadat je kind is behandeld met een hoofdluismiddel. Wel is het belangrijk om de hoofdluisbesmetting te melden op school, sportclub of kinderopvangcentrum.

  Vragen over een van de Prioderm producten? Kies een product

Vragen over een van de Prioderm producten? Kies hieronder een product