Veelgestelde vragen over Prioderm

Vind hieronder de veelgestelde vragen over de Prioderm luizenkam.

 • Wanneer gebruik ik de Prioderm Luizen- en netenkam?

  De Prioderm Luizen- en netenkam gebruik je in eerste instantie om te controleren op de aanwezigheid van hoofdluis en neten (met behulp van de plastic zijde). Eventueel gevonden hoofdluizen en neten kan je vervolgens direct verwijderen met de metalen zijde van de kam. Kammen is een essentieel onderdeel in elke hoofdluisbehandeling, welke methode, merk of middel je ook kiest. Bekijk de instructiefilm van de Prioderm Luizen- en netenkam voor meer uitleg. Ook kun je op deze website handige kaminstructies downloaden en uitprinten.
 • Hoe maak ik de Prioderm Luizen- en netenkam schoon?

  Reinig na iedere controle de kam grondig (bijvoorbeeld afspoelen met heet water) om te voorkomen dat je hoofdluis verspreidt.
 • Waarom maakt Prioderm onderscheid tussen een kam met metalen tanden en plastic tanden?

  Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) adviseert om een fijne metalen kam te gebruiken om hoofdluizen en neten uit het haar te verwijderen. Over het algemeen zijn de tanden van een gewone plastic kam/stofkam minder fijn dan die van een kam met metalen tanden en daardoor niet geschikt voor het verwijderen van hoofdluizen en neten. Daarnaast kunnen de plastic tanden ‘wijken' waardoor neten niet uit het haar gekamd kunnen worden. Een metalen kam, de zogeheten netenkam, ‘wijkt' door de metalen tanden niet. Prioderm adviseert, net als het RIVM, om voor het verwijderen van hoofdluizen en neten een fijne metalen kam te gebruiken. De metalen tanden van de Prioderm Luizen- en netenkam zijn hier het meest geschikt voor.
 • Hoelang moet ik de haren kammen voor een succesvolle behandeling?

  Het advies is om de haren bij iedere besmetting 2 weken lang dagelijks uit te kammen met een metalen luizenkam.
  Lees meer over de Prioderm Luizenkam