Hoe kun je hoofdluis behandelen?

Hoofdluis of neten ontdekt?

Hoofdluis kan iedereen overkomen. Een vervelend probleem, maar het kan gelukkig snel verholpen worden.
Heb je hoofdluizen gevonden? Er zijn twee manieren om hoofdluis te behandelen.

  1. Gedurende twee weken dagelijks kammen met een netenkam. Doe dit op nat haar en gebruik hiervoor bijvoorbeeld de metalen kamtanden van de Prioderm Luizen- en netenkam. Raadpleeg hier onze uitgebreide kaminstructies.
  2. Mocht enkel kammen niet voldoende resultaat opleveren, of praktisch niet haalbaar zijn, dan kun je naast het kammen van het natte haar met een netenkam, een hoofdluismiddel gebruiken. Kijk hier voor alle producten van Prioderm.

Geen hoofdluizen, maar wel neten gevonden?

Allereerst moet je beoordelen of het levende of dode neten zijn. Met het blote oog is dit onderscheid moeilijk te maken. Neten groeien met het haar mee (ongeveer 1 cm per maand), dus hoe verder de neet van de hoofdhuid af is, des te langer geleden deze gelegd is en des te langer geleden de besmetting heeft plaatsgevonden. De kans is dan groot dat de neten dood zijn. Lees verder over het verwijderen van neten.

Hoofdluis behandelen met Prioderm

Als de behandelmethode van enkel kammen niet volstaat, of praktisch niet haalbaar is, kun je hoofdluis behandelen met een hoofdluismiddel. Prioderm biedt een compleet assortiment met effectieve producten om hoofdluis te behandelen en/of te voorkomen. Prioderm bestaat sinds 1977 en is vandaag de dag in Nederland het meest verkochte merk in de strijd tegen hoofdluis.

Bekijk hier de Prioderm producten