Vraag het Prioderm Hoofdluispakket gratis aan

Met het Prioderm Hoofdluispakket helpen wij luizenmoeders, - vaders, -meesters en -juffen bij de hoofdluiscontrole op scholen en BSO's.
VRAAG HET HOOFDLUISPAKKET AAN

Hoofdluiscursus

Prioderm helpt scholen graag bij de bestrijding van hoofdluis. Als er hoofdluis op school of op de BSO is geconstateerd dan is het van groot belang dat hoofdluis direct wordt behandeld om verdere verspreiding te voorkomen. Speciaal voor luizenouders die informatie en tips willen, hebben wij een hoofdluiscursus samengesteld. Met deze quiz word je in slechts 10 minuten een echte luizenexpert.

Ga naar de cursus 'Luizen pluizen'.

Checklists en handige instructies

Wat kan je allemaal doen om hoofdluis onder controle te krijgen? Wij hebben enkele checklists opgesteld. Ga naar overzicht checklists

Hoe controleer ik op hoofdluizen?
Op veel scholen in Nederland wordt regelmatig gecontroleerd op de aanwezigheid van hoofdluizen. In onderstaand instructiefilmpje wordt uitgelegd hoe er gecontroleerd moet worden op hoofdluizen en neten.

Check Luizenradar.nl en zie of er hoofdluis in de buurt is!

De online Luizenradar brengt in kaart waar op dit moment hoofdluis heerst in Nederland. Vul de postcode van de school in en weet direct of er in de buurt hoofdluis is gemeld, zodat er eventueel direct voorzorgsmaatregelen genomen kunnen worden. Iedere melder ontvangt bovendien een gratis checklist met handige tips over het behandelen van hoofdluis. Deze kan gedeeld worden met ouders/verzorgers.

Spreekbeurt over hoofdluis

De Prioderm website biedt veel informatie die geschikt is voor een spreekbeurt over hoofdluis. Speciaal voor kinderen is er de luizenquiz. Hiermee wordt getest of je inmiddels een echte luizenexpert bent en alles over luizen al goed weet.

Ga naar de luizenquiz.