Hoofdluis bestaat al eeuwenlang en kan iedereen overkomen. Het komt met name voor bij kinderen in de basisschoolleeftijd: jonge kinderen zitten met de hoofdjes vaak dicht bij elkaar, waardoor een hoofdluis gemakkelijk van het ene naar het andere hoofd loopt. Hoofdluis verspreidt zich snel en moet daarom snel en effectief behandeld worden. Uit onderzoek blijkt dat 37% van de klanten uit voorzorg meteen twee verpakkingen hoofdluismiddelen koopt. Ook gaat 20% na de behandeling weer terug naar de winkel om een tweede verpakking te kopen.1 Daarom introduceert Prioderm nu een voordeelverpakking van Prioderm Shampoo Plus. Het nieuwste product van Prioderm werkt niet-chemisch, doodt hoofdluizen en neten en beschermt tegen een nieuwe hoofdluisbesmetting.

Hoofdluis komt alleen bij mensen voor. Het brengt geen ziekten over, maar kan wel veel ongemak veroorzaken, waaronder een vervelende jeuk. Besmetting met hoofdluis heeft niets te maken met gebrek aan hygiëne; hoofdluizen voelen zich juist het prettigst op een schoon hoofd. Prioderm Shampoo Plus heeft een 2 in 1 functie; het doodt hoofdluizen en neten en beschermt bovendien tegen een nieuwe besmetting. Het product is verkrijgbaar in een 100 ml variant en vanaf nu ook in een 250 ml variant (voordeelverpakking).  De niet-chemische werkende shampoo doodt hoofdluizen en neten in 15 minuten door verstikking en uitdroging. Prioderm Shampoo Plus biedt bescherming tegen een nieuwe hoofdluisbesmetting door het verminderen van de statische aantrekking van het haar. Hoofdluis kan hierdoor niet makkelijk op de haren komen en het haar is zo ongeschikt om neten op te leggen.

Oligodeceenolie
In Nederland zijn hoofdluismiddelen op basis van onder meer dimeticon, permetrine en malathion verkrijgbaar. Prioderm Shampoo Plus bevat een nieuwe werkzame stof: oligodeceenolie. Oligodeceenolie is een koolwaterstofmengsel dat verstikkend werkt. In wetenschappelijke studies is aangetoond dat het de luchtwegen van de hoofdluis blokkeert en zorgt voor uitdroging van de hoofdluis. Prioderm Shampoo Plus is siliconen-vrij. Uitspoelen is gemakkelijk en het haar voelt na gebruik heerlijk zacht.

Verkrijgbaarheid
Prioderm Shampoo Plus (250 ml) is vanaf juli 2017 verkrijgbaar bij apotheek- en drogisterijgroothandels (EAN-code: 8712207039449). De consumentenadviesprijs is € 27,95. Prioderm Shampoo Plus mag worden gebruikt door volwassenen en kinderen vanaf 12 maanden. De shampoo bevat geen pesticiden. Naast Prioderm Shampoo Plus heeft Prioderm een breed assortiment aan producten voor de behandeling van hoofdluis, zoals Prioderm Dimeticon Lotion, Prioderm Malathion Lotion en de Prioderm Luizen- en netenkam.