Om de beestjes te signaleren voordat het te laat is, worden er steeds vaker luizencontroles op scholen gehouden. Verslaggever Mariëlle Beers loopt met luizenmoeder Suzan mee op de basisschool “De Ladder” in Maarn en vertelt ons er in een radio item alles over.

Na iedere vakantie worden alle kinderen gecontroleerd op hoofdluis. Luizenmoeder Suzan vertelt dat op het moment dat er hoofdluis bij een kind wordt geconstateerd, hij of zij direct naar huis wordt gestuurd zodat het kind thuis ontluisd kan worden.

Toen basisschool “De Ladder” 8 jaar geleden begon met de hoofdluiscontrole bij de leerlingen, waren de kinderen nog erg gestrest op het moment dat er daadwerkelijk hoofdluis werd geconstateerd. Het hebben van hoofdluis werd  echt als een probleem gezien. Tegenwoordig reageren de kinderen heel rustig en maken ze zich er niet zo druk om.

“Vroeger waren kinderen echt gestrest als er hoofdluis werd geconstateerd, tegenwoordig reageren ze relaxed met ‘oh ik heb luizen”’.

Desirée Beaujean van het RIVM kwam ook aan het woord en gaf aan dat het kammen het belangrijkst is bij de controle en behandeling van hoofdluis. Daarnaast is het van groot belang dat mensen direct na de constatering van hoofdluis aan de slag gaan met de behandeling om hoofdluis te bestrijden.
Benieuwd naar de rest van het radio item? Luister hier:

http://www.radio1.nl/item/263587-De%20serie:%20beestjes.html

Wil je weten welk Prioderm product jij het best kan gebruiken? Doe de productwijzer!

Bron: NPO Radio 1