Benieuwd naar de ervaringen van anderen met Prioderm Shampoo Plus? Lees hier de reviews.

3
De prioderm werkt wel, ik haalde veel dode luizen uit het haar van mijn kinderen. Maar niet alles ging dood in de dikke bos ultrafijn lang haar van mijn dochter, ook blijven die meiden elkaar besmetten ( ze steken de koppen bij elkaar voor de selfies!). Wat werkt: eerst een keer prioderm volgens de gebruiksaanwijzing, dan is het grootste deel verdwenen. Daarna gedurende drie weken twee keer per week de kambehandeling voor nat haar. Dat wil zeggen: eerst haren spoelen met azijn (boven het bad) om de neten los te krijgen. Dan even wassen. Dan een fles goedkope conditioner erin. Lekker veel! Met de tangle teaser eerst het haar ontwarren, dan met de luizenkam erdoor en tot slot lok voor lok met de netenkam (zo werk je van grof naar fijn). Na iedere haal de kam afspoelen onder de kraan. Dan tot slot het haar uitspoelen. Azijn en conditioner zijn goedkoop, de tangle teaser is duurder maar waard om aan te schaffen als het haar snel klit. En op een krukje in de douchecel met een muziekje erbij is het voor de kinderen wel draaglijk...

1
Mijn twee dochters en ikzelf zijn al zes weken in oorlog met de hoofdluis. Iedere zondag opnieuw behandelen en tussendoor kammen en nog steeds luizen. Het kost mij kapitalen en frustreert mij enorm. Ik ga op zoek naar een zwaarder middel. Het is toch te gek voor woorden dat ik er niet af kom?

5
De shampoo hoeft maar 15 min in te werken en wast daarna makkelijk eruit. Na een zorgvuldige kambeurt geen levende luis meer te vinden. Een keer herhalen na 9 dagen en elke dag kammen, desnoods nog een extra keer de shampoo gebruiken tussendoor, en je bent binnen 10 dagen van de beestjes af.

2
Als moeder van een groot gezin, heb ik inmiddels veel ervaring met luizenpluizen als op school weer eens een luizenplaag heerst. We gebruikten altijd prioderm Lotion in combinatie met het kammen (kammen en nog eens kammen). Dat werkt uitstekend, alleen heeft het als nadeel dat de lotion erg vet is en pas na herhaaldelijk wassen uit de haren gaat. Dit is waarschijnlijk de reden dat prioderm Shampoo Plus is ontwikkeld. Het voordeel is dat het snel uit te wassen is en mijn ervaring is ook dat de luizen wel dood gaan of tenminste zo traag worden dat je ze heel makkelijk kunt verwijderen. Helaas werkt het echter niet goed tegen de neten. Deze zijn sowieso het lastigst te verwijderen, maar ze sterven ook niet goed af door de Shampoo Plus, waardoor enkele toch tot luizen uitgroeien als ze de kam zijn ontsprongen (de lotion is daarin veel effectiever). Ik denk dat het komt omdat de lotion het effectieve middel dimeticon bevat en de Shampoo Plus niet. Het kammen blijft altijd het allerbelangrijkst, welke methode je ook kiest, en als je daarbij een neet tegenkomt: verwijder die meteen (bijv. haar met een klein schaartje afknippen, zodat de neet er met haar en al afkomt. Ik hoor ook van moeders dat ze de neet eraf trekken, maar dat is wel een pijnlijker methode). Tip

1
Na de behandeling nog steeds levende luizen uit het haar gehaald

1
Al 3 weken zijn we in het bezit van Hoofdluizen. Na 2 keer het gehele gezin behandeld te hebben met de prioderm shampoo en elke dag kammen zijn we nog steeds niet van de hoofdluizen af. Ik raad prioderm af. Wij gaan opzoek bij de apotheek voor een ander middel.

1
Zowel de neten als luizen blijven terugkomen, 5 flacons shampoo plus a € 14,75 gebruikt zonder enig resultaat... Advies, gebruik de lotion dit is wel effectief..

1
Mijn ervaring was dat mijn dochter voor de zomervakantie (begin juli) last had van hoofdluis. Ik heb eerst middel van de kruidvat gekocht maar hielp niet tijdens onze vakantie in Belgie ook naar de drogist geweest en daar nog een shampoo gekocht maar hielp ook niet. Thuis heb ik prioderm gekocht gehoord via de reclame maar alle behandelingen ten spijt geen resultaat hoe lang ik het ook liet inwerken. Na veel uithoudingsvermogen! kammen, kammen en veel crèmespoeling en alles steeds maar weer uitwassen deken,kussen, kleding en dergelijke nu eindelijk ( laatste week oktober) luisvrij!!! Dat is mijn ervaring, misschien helpt het dus niet bij iedereen mijn vraag is dan ook hoe kan het dat de shampoo helemaal geen effect heeft gehad! Ik heb toch nog wel preventief spray gekocht ( tegen beter weten in) maar op hoop van zegen, dit eens maar nooit meer hoop ik !

1
Inmiddels zijn we een week verder. En nog steeds neten. Alles gedaan zoals het hoort. Dure shampoo gehaald op advies van de medewerker. Helpt het voor geen meter. En maar kammen en kammen.

5
De lotion eerst bij erg lang en dik krullend haar gebruikt, maar wat een ramp om dat weer uit het haar te wassen. Na 5 x shampoo gebruiken was t er nog niet uit. Bij de ( officiele) 2-e kuur dag na 7 dgn de shampoo gebruikt. Dat beviel een stuk beter. En verder kammen, kammen kammen. Ik schrok trouwens wel dat na 2-3 dgn er opeens weer levende beestjes te zien waren, dus toen heb ik weer lotion gebruikt...is dat normaal? Ik heb dus in 1 week 3 x behandeld. Nu gelukkig geen kriebelbeestjes meer in mijn huis!