Hoofdluis behandelen

Hoe kom je van hoofdluizen af?
Heb je hoofdluis ontdekt? Oei... vervelend! Maar geen paniek, het komt immers bij velen voor, maar onderneem wel meteen actie. Er zijn twee manieren om hoofdluizen te behandelen (RIVM):

1. Gedurende twee weken dagelijks kammen met een netenkam. Doe dit op nat haar en gebruik hiervoor bijvoorbeeld de metalen kamtanden van de Prioderm Luizen- en netenkam.
2. Mocht enkel kammen niet voldoende resultaat opleveren, of praktisch niet haalbaar zijn, dan kun je naast het kammen van het natte haar met een netenkam, een hoofdluismiddel gebruiken.

Wil jij weten of je hoofdluis onder controle hebt? Bekijk de hoofdluis checklist

Bekijk hier het filmpje over het behandelen van hoofdluis.

Kaminstructies hoofdluis behandelen
Hoofdluizen en neten kun je verwijderen met een netenkam, bijvoorbeeld met de metalen kamtanden van de Prioderm Luizen- en netenkam. Wil je advies hoe je het beste het haar kunt kammen met een netenkam, raadpleeg dan onze uitgebreide kaminstructies.

Welk product past bij jou?
Prioderm heeft een uitgebreid assortiment hoofdluismiddelen om hoofdluis effectief aan te pakken. Vind je het lastig om een keuze te maken? Doe dan nu de productwijzer-test en je weet na vier vragen welk product het beste bij jou past.

Waarschuw de omgeving via Luizenradar.nl bij een hoofdluisbesmetting
Als je hoofdluis hebt ontdekt, is het verstandig om op Luizenradar.nl anoniem melding te maken van de hoofdluisbesmetting. Zo waarschuw je andere ouders en scholen, zodat zij ook voorzorgsmaatregelen kunnen nemen en help je een verdere verspreiding te voorkomen. Bij een melding ontvang je bovendien een gratis 'checklist' met handige tips om hoofdluis te behandelen. Op Luizenradar.nl zie je waar hoofdluis is gemeld in Nederland. Vraag nu ook gratis een hoofdluis-alarm aan en krijg direct een e-mail als er een verhoogde kans op hoofdluis is in jouw postcodegebied.

Vraag je apotheek of drogist om advies, of koop Prioderm online
Ook je apotheker en drogist kunnen je goed adviseren bij hoofdluis. Zij verkopen ook de producten van Prioderm.

Liever direct online Prioderm kopen? Dat kan ook, via onze webshop. Als je op werkdagen vóór 12.00 uur bestelt, dan wordt je bestelling nog dezelfde dag verzonden.

Tip van Prioderm! Last van wratten?
WratXVolgens Nederlandse ouders zijn wratten na hoofdluis het meest vervelende ongemak waar kinderen weleens last van kunnen hebben. Gelukkig kunnen wratten net als hoofdluis geen kwaad. Maar, soms zorgen ze wel voor schaamte en ongemak. Wil jij er meer over weten? Tip: neem eens een kijkje op de website van WratX, www.WratX.nl